je bestelling

Veelgestelde vragen

Je wil zakken laten bedrukken? Daar komen vaak heel wat vragen bij: hoeveel stuks kan ik bestellen, wanneer worden de zakken geleverd, hoe lever ik mijn logo aan etc. ... Wij beantwoorden graag de meest gestelde vragen hieronder en nemen alvast veel van je zorgen weg! Nog een andere vraag? Stel ze meteen.


1. Wat kan ik meteen bestellen en ontvangen?

De bedrukte zakken in standaardformaat kun je snel bestellen en eenvoudig betalen en worden dus heel snel geleverd. Bestellen kan reeds vanaf 100 stuks. Wij hebben een heel ruim aanbod aan kleine oplage zakken in standaardformaten met snelle levering.

Bekijk kleine oplage zakken


2. Hoelang is de gemiddelde levertermijn?

De gemiddelde levertermijn is afhankelijk van jouw wensen: bijzondere formaten, afwerkingen in verschillende materialen of kleuren. Meestal varieert deze van 4 à 5 weken tot ongeveer 12 weken. Onbedrukte artikelen leveren we uit voorraad.

Wil je snelle levering dan raden we aan zakken te bestellen met standaardformaten, daar bedraagt de gemiddelde levering slechts 2 tot 3 weken!

Naar de producten


3. Hoe lever ik mijn logo aan?

Aangezien elk materiaal een apart drukprocédé vergt, vragen wij idealiter om:

  • Uw logo en/of tekst op te maken als Illustrator EPS of AI bestand
  • Foto's en afbeeldingen te bezorgen in een hoge resolutie van minimum 300 dpi
  • Alle gebruikte lettertypes aan te leveren of om te zetten naar countouren (vectoriseren) of eventueel te kiezen voor een standaard lettertype
  • PMS-kleuren (Pantone) te gebruiken. Of desnoods een kleurenstaal te bezorgen zodat we de PMS kleur(en) zo nauwkeurig mogelijk kunnen benaderen

Bij elke opdracht kijken wij volgens de specifieke druktechnische mogelijkheden na of de aangeleverde bestanden bruikbaar zijn. Uw order wordt pas in gepland na uw goedkeuring van de drukproef.

Uiteraard kan u ons steeds contacteren indien u het grafische gedeelte van uw opdracht liever aan ons overlaat.


4. Werkt Jolipack met ecologische en sociale labels?

Het is vanzelfsprekend dat wij ons steentje willen bijdragen tot een beter milieu. Zo werken we met labels als FSC, GOTS en OEKO-TEX 100 en verkiezen wij onze zakken te bedrukken met milieuvriendelijke inkten. Verder worden onze plastic draagtassen vervaardigd uit gerecycleerde folie en bieden wij de mogelijkheid aan om te kiezen voor bio-afbreekbare plastic.

En omdat wij eerlijke handel belangrijk vinden, promoten wij graag het Fairtrade-label.


5. Zijn plastic zakken verboden?

Volgens de huidige wetgeving zijn plastic zakken niet verboden in Vlaanderen! Er bestaat enkel een onderscheid in het al-dan-niet gratis mogen verdelen van plastic zakken.

Er is geen enkel verbod voor zakken met een dikte vanaf 50 micron (en minder dan 15 micron). Alle plastic zakken die u bij Jolipack bestelt, voldoen dus aan de wetgeving omdat ze voldoende dik (of bio-afbreekbaar) zijn. Deze zakken mogen dan ook gratis aan de consument verdeeld worden. De lichte wegwerptasjes (tussen 16 en 49 micron) zijn in Vlaanderen (nog) niet verboden maar deze mogen niet gratis aangeboden worden. De handelaar moet dit tasje aan de consument aanrekenen en de bijdrage per tasje duidelijk zichtbaar maken. (Er zou een wetsvoorstel ingediend zijn om, in een volgende fase (juni 2021?), de lichte wegwerpzakjes volledig te verbieden.)

Voor plastic zakken met een minimum dikte van 50 micron, is er dus geen enkel verbod. Bij Jolipack zit u dan ook voor jaren safe doordat ons aanbod van plastic zakken enkel bestaat uit plasticfolie met een dikte vanaf 50 miccron.

(bron: www.ejustice.just.fgov.be en www.codex.vlaanderen.be)

Heb je nog vragen voor ons? Laat het ons weten! Wij vinden service super belangrijk en antwoorden je graag.
Snelle levering
Ruime keuze
Scherpe prijzen
Kwalitatieve bedrukking
© 2022 Jolipack — BTW BE 0645.331.496 - algemene voorwaarden - privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér
Om uw surfervaring te verbeteren maakt Jolipack gebruik van cookies. Meer informatie    OK